Digitalni marketing je širok pojem, ki obravnava tematiko promocije, oglaševanja in trženja na najrazličnejših digitalnih kanalih, od katerih je v zadnjih letih predvsem v ospredju, t.i. spletni marketing.

Zraven spletnega marketinga, ki se osredotoča predvsem na marketinške aktivnosti na spletu, pod digitalni marketing sodijo tudi trženjske aktivnosti na digitalnih medijih izven spleta, to so npr. digitalni panoji, sms marketing, oglaševanje na televiziji, oglaševanje na radiu in podobno.

V osnovi se kanali digitalnega marketinga delijo na t.i. online kanale in offline kanale. K online digitalnim kanalom sodijo marketinške aktivnosti povezane s spletom, med njimi pa še posebej izstopajo SEO optimizacija spletnih strani, plačljivo oglaševanje, email marketing oz. e poštno trženje, vsebinski marketing, oglaševanje in promocija na socialnih omrežjih ter trženje preko spletnih strani.

V rubriki Digitalni marketing na Karabin.si, so objavljeni uporabni in praktični napotki za izvajanje učinkovitega in sistematičnega digitalnega trženja, pri čemer je večina nasvetov povzetih na podlagi prakse pri trženju na različnih kanalih digitalije. Objavljeni nasveti so plod preverjenih praks in taktik, ki jih pri svojem delu, uporabljam Matija Zajšek, sicer pa dodatne uporabne nasvete, tako v povezavi z digitalnim marketingom kot predvsem spletno optimizacijo internetnih strani, objavljam tudi na osebnem blogu ter na spletni strani Seo-Praktik.si.

Med največ objavljenimi nasveti boste našli konkretne napotke o tem kako se lotiti in kako izvajati predvsem optimizacijo spletnih strani in kako izvajati svoj digitalni nastop na družabnem omrežju LinkedIN, sicer pa so ostali nasveti vezani predvsem na učinkovito izvajanje vsebinskega, t.i. blog marketinga.

Vabljeni k spremljanju zapisov.