Splošna določila poslovanja spletne trgovine Karabin.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Karabin (v nadaljevanju ponudnik) upravlja podjetje Katarina Zajc s.p., Sovodenj 14, 4225 Sovodenj, davčna številka: SI75014998 (zavezanci za DDV), matična številka: 8467579000.

Kupcu svetujemo, da pred uporabo spletne trgovine Karabin temeljito prebere splošne pogoje poslovanja. Kupca zavezujejo splošni pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja veljajo za pogodbe, ki nastanejo med ponudnikom in kupcem preko naše spletne trgovine www.karabin.si.

Storitve spletne trgovine Karabin lahko kupec uporablja kot registriran uporabnik, lahko pa nakup opravi brez registracije. Ob registraciji v sistemu pridobi uporabniško ime (enako naslovu vaše e-pošte) in geslo. Z registracijo ali s hitrim nakupom postanete uporabnik in pridobite pravico do nakupa.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Splošna določila poslovanja  – Sklenitev pogodbe

Pogodba o nakupu med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini Karabin sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Katarina Zajc s.p., Sovodenj 14, 4225 Sovodenj in je kupcem na voljo preko »moj račun« in elektronske pošte.

Cena in omejitev odgovornosti

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV. Cene ne vključuje dostave. Ponudnik si prizadeva za zagotovitev ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko rok dobave ali cena spremenita tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe popraviti podatkov na spletni strani www.karabin.si. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pridružujemo si pravico do spremembe cen, brez predhodne najave. 

Izključitev odgovornosti: V primeru tehničnih težav na spletni strani www.karabin .si si ponudnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanil z nadaljnjimi koraki.

Splošna določila poslovanja – Dostava in poštnina

Dostava znotraj Republike Slovenije je za naročila v vrednosti nad 50 € brezplačna. Stroški dostave znotraj Republike Slovenije pri naročilih, katerih vrednost je nižja od 50€ znašajo 3,90 €, ne glede na velikost in težo pošiljke. DDV je vštet v ceno dostave. Naročeno blago bo ponudnik dostavil v čim krajšem času. Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 2 do5 delovnih dni. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk znotraj Republike Slovenije je Pošta Slovenije. Če se zgodi, da določenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili preko elektronske pošte ali po telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila in skupaj bomo poiskali ugodno rešitev.

Spletna trgovina Karabin.si omogoča naslednje načine plačila:

 • Predračun – izdelki bodo dostavljeni po prejetju vašega plačila na naš transakcijski račun.
 • Plačilo po povzetju – pri načinu plačila po povzetju kupnino in stroške dostave v vrednosti 3,90 € poravnate neposredno uslužbencu Pošte Slovenije pri prevzemu paketa (brez dodatnih doplačil). Pri nakupih nad 50€ poštnino krije ponudnik.
 • Osebni prevzem – po predhodnem dogovoru je možen osebni prevzem na sedežu podjetja Katarina Zajc s.p.  – Sovodenj 14, 4225 Sovodenj. Pri osebnem prevzemu je kupec dolžan izdelek pregledati takoj in ugovarjati morebitnim napakam. Pri osebnem prevzemu kupec ne plača stroškov dostave.
 • Plačilo s kreditno kartico MasterCard, Visa in Visa Electron. Sprejemamo tudi debetne kartice sistema MasterCard. Plačila potekajo preko sistema Paylike. Ob nakupu ne boste preusmerjeni na drugo stran.

Postopek nakupa

Pri naročilu izdelkov kupec iz spletne trgovine Karabin poljubno daje v košarico, od koder jih lahko, v primeru, da si premisli, kadarkoli tudi odstrani. Klikne na povezavo »košarica« ter klikne na ikono “odstrani”. Izdelke išče po kategorijah, ki so navedene zgoraj. Ko se kupec odloči da zaključi nakup (naročilo), klikne na ikono košarica in tam vnese zahtevane podatke: ime, priimek, naslov, e-naslov, telefonsko številko. V roku 24 ur vam bomo poslali e-pošto in s tem potrdili vaše naročilo.

Koda kupona za popust ali brezplačno dostavo:

Koda kupona je vedno časovno omejena, izkoristiti pa jo je potrebo v tem omejenem roku, sicer je koda kupona neveljavna.

Želene izdelke kupec doda v košarico. Na strani »Košarica« je okence »koda kupona«, kjer kupec vpiše kodo kupona za popust ali brezplačno dostavo in klikne gumb »unovči kupon«. Ko kupec vpiše kodo kupona za popust ali brezplačno dostavo, se vrednost popusta ali brezplačne dostave avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Kode kuponov med seboj niso združljive. Popusti se ne seštevajo. Koda kupona za popust ne velja za izdelke v akciji. Poštnina je brezplačna za vse nakupe, ki znašajo več kot 50€ z že odštetim popustom.

V primeru težav ali morebitnih vprašanj smo Vam na voljo preko elektronske pošte karabin@karabin.si.

Odstop od naročila, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Z uporabo blaga potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

O nameravanem vračilu kupec ponudnika obvesti preko elektronske pošte karabin@karabin.si. Obvestilo o odstopu se lahko predloži z obrazcem za vračilo ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, v kolikor pa se kupec strinja pa se vplačani znesek naročenega blaga  vrne na TRR uporabnika. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14  dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga. Vrnjeno blago pošljite na naslov: Katarina Zajc s.p., Sovodenj 14, 4225 Sovodenj.

Stvarna napaka

Reklamacijo iz naslova stvarna napaka lahko kupec uveljavlja v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) za vsak kupljen izdelek v spletni trgovini Karabin, v kolikor ima kupljeno blago stvarno napako. Iz naslova stvarne napake lahko kupec napako reklamira pisno preko elektronskega naslova info@karabin.si v roku dveh mesecev od odkritja stvarne napake oziroma v roku dveh let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Kupec lahko zahteva po lastni izbiri: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora kupec ponudniku v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora ponudnik čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi kupčevemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona, ki ureja varstvo potrošnikov.

Napaka je v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov, stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane – če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Pritožbe in spori

V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne pisno preko elektronske pošte karabin@karabin.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Na vse pritožbe se bo ponudnik odzval v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov: Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala www.karabin.si. Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje Katarina Zajc s.p., Sovodenj 14, 4225 Sovodenj. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za potrebe poslovanja in pošiljanja promocijskega materiala. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.

Ponudnik (spletna trgovina Karabin) za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov: ime, priimek, e-naslov, telefonska številka, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije, druge podatke, ki jih kupec prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Ponudnik navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Zbrane podatke ponudnik obdeluje do preklica privolitve osebe. Pisni preklic lahko pošljete na e-naslov karabin@karabin.si. Ne glede na preklic, bo ponudnik podatke uporabljal za izpolnitev pogodbenih obveznosti.

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in ki jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje tudi, ko našo spletno stran zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletne strani, s shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske na naših spletnih straneh, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest: to so piškotki Google Analytics, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk naše spletne strani. Na podlagi tega lahko prilagajamo in urejamo vsebino spletne strani potrebam obiskovalcem. Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno za statistične namene, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih. Večina brskalnikov uporabo piškotkov samodejno sprejme. Uporabo piškotkov pa lahko kadarkoli zavrnete.

Onemogočanje piškotkov v vašem brskalniku

V kolikor ne želite, da si brskalnik shrani piškotke lahko to onemogočite. Več informacij o izklopu piškotkov v Vašem brskalniku: Google Chrome , Mozilla Firefox , Internet Explorer 9, Safari, Opera.

Avtorske pravice

Vse pravice pridržane. Posredovanje informacij iz spletnih strani vwww.karabin.si je dovoljeno samo s pisno odobritvijo lastnika, saj lahko vsebuje gradivo, katerega avtorske pravice so lahko last tretjih oseb. Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Napake pri vnosu artiklov in popustov

Pri vnosu opisov artiklov, cen, slik izdelkov in popustov si pridružujemo pravico nastalih napak, ki so posledica nenamerne človeške napake. Slike izdelkov so delno simbolične. 

Podatki o podjetju, ki upravlja spletno trgovino Karabin

 • BIOKATKA.SI, spletna trgovina, Katarina Zajc s.p., Sovodenj 14, 4225 Sovodenj
 • Davčna številka: SI75014998
 • Matična številka: 8467579000
 • Datum vpisa v poslovni register (AJPES): 4.7.2019
 • Zavezanec za DDV: DA
 • Telefon: 040 365 510
 • E-naslov: karabin@karabin.si