Vponka Grivel K7G Lambda Twin Gate

15.99

Vponka Grivel K7G Lambda Twin Gate je širša od običajnih vponk.  Vponka ima HMS obliko hruške in je precej široka kar omogoča, da imate potreben prostor za tek vrvi in za vstavljanje bičevega vozla ali reversa. Primerna je tudi za debelejše vrvi, ki se uporabljajo na primer pri reševalnih akcijah. Nosilnost je precej visoka in je višja od potrebnih standardov. 30kN pri zaprti vponki in 11kN prečne nosilnosti jo uvršča med najbolj robustne vponke na trgu.

Ni na zalogi

Šifra: RSK7G Kategorija: Brand:Grivel
Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Vponka Grivel K7G Lambda Twin Gate ima širši zaklep od običajnih vponk. Vponka ima HMS obliko hruške in precej širok zaklep kar omogoča, da imate potreben prostor za tek vrvi in za vstavljanje bičevega vozla ali reversa. Primerna je tudi za debelejše vrvi, ki se uporabljajo na primer pri reševalnih akcijah. Nosilnost je precej visoka in je višja od potrebnih standardov. 30kN pri zaprti vponki in 11kN prečne nosilnosti jo uvršča med najbolj robustne vponke na trgu.

Sistem Twingate  omogoča odpiranje brez dodatnih manevrov, kot je na primer vijačenje, kar jo naredi varnejšo in hitrejšo. Poleg tega preprečuje nenamerno odpiranje varnostnih vratic, ki se lahko pojavijo na primer pri stiku s skalo, nepravilnega prehoda vrvi ali zaradi nenamernega pritiska z roko.

Vponka Grivel K7G Lambda Twin Gate z dvema vzvodoma omogoča tudi večjo nosilnost kot z enim. S staranjem ohranja svojo funkcionalnost, kar je bil problem s trdim vijačenjem pri starejših sistemih. Prisotnost prahu, zemlje, leda in vode, ji ne povzročata škode.

Kombinacija zaklep-žica olajša rokovanje tudi z rokavicami in omogoča enostavno pritrditev vseh vrst naprav (zavor). Posamezno testirano, z datumom testiranja in serijsko številko, označeno z laserjem na materialu.

Dejavnosti: plezanje, alpinizem
Materiali / konstrukcija / tehnologije: kovani aluminij, sistem Twin-Gate z dvojnimi vrati in žico
Certifikati: CE EN 12275 – razred H, UIAA 121, CE EN362
Masa: 69g 
Dolžina-širina-odprtina: 98-70-24 mm
Nosilnost:

  • Nosilnost zaprte vponke: 30 kN
  • Prečna nosilnost vponke: 11 kN
  • Nosilnost pri odprtem varovalu: 9 kN

Dodatne informacije

Teža0.069 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vponka Grivel K7G Lambda Twin Gate”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja