Leta 1818, pred 201 leti, je družina kovačev Grivel začela preoblikovati svojo kmetijsko orodje, da bi zadovoljila precej svojevrstne zahteve nove generacije bogatih turistov, ki so se iz neznanih razlogov želeli povzpeti v gore!

Preberi več

Zgodovina

Leta 1909 je angleški inženir Oscar Eckenstein zaprosil Henryja Grivela, naj izdela prve moderne dereze Grivel.

Leta 1929 je Henryjev sin Laurent naredil sijajno iznajdbo obeh sprednjih točk, s čimer je plezalcem omogočil, da so se postavili soočeni s strmim ledenim in snežne naklonom. Ta novost je bila ključna za osvojitev zadnje nerešene poti v Alpah: sever Eigerja, 21. in 24. julija 1938.

Leta 1936 je Amato Grivel, Laurentov mlajši brat, v sodelovanju z jeklarno Cogne prvič z uporabo zlitine Chromolly (nikelj-krom-molibden) ustvaril zares močno grivelovo derezo, tanjšo in zato lažjo.

V paru so kovali dereze Grivel, težke 360 ​​gramov, kar je bilo do takrat nemogoče. Te griveljske dereze, Super Leggero Grivel, so bile uporabljene za osvojitev treh najvišjih vrhov na svetu, Everest, K2 in Kangchenjunga.

Grivel

Leta 1982 je novo vodstvo prevzelo precej zaspan, nekonkurenčen Grivel, ki si je dovolil, da so ga prehitele rivalske družbe. Novo vodstvo, ki ga je vodil Gioachino Gobbi, je bilo prepričano, da so več kot sto letna tradicija, blagovna znamka in lokacija podjetja recept za prihodnji uspeh.

Leta 2003 Grivel dereze rešijo problem nabiranja snega pod derezami s prvo proaktivno ploščo.

Maja 2009 je podjetje odprlo novo proizvodno enoto v veliko večjem prostoru, kjer je lažje voditi različne proizvodne linije. To bo pomagalo, da se prilagodi novim zahtevam, ki prihajajo vsak dan z vsega sveta. Ta nova postavitev pomeni, da lahko razširi svojo ponudbo izdelkov in ohrani svoj avantgardni položaj na trgu.

Leta 2014 je Grivel patentiral prvo vponko z dvema nasprotnima odpiralnima vratoma za popolno varnost uporabnika, tudi brez kakršnega koli posega z njegove strani. Najvarnejša vponka, ki so jo kdajkoli proizvedli. Karabin Twin Gate je prejel oskarja za oblikovanje “Compasso d’Oro”, prvič na področju zunanjih orodij.

200. obletnico podjetja so praznovali 5. avgusta 2018 z veliko zabavo, v katero je bila vključena celotna skupnost Courmayeur, zgodovinsko območje tovarne, in v kateri so sodelovali sodelavci, novinarji, športniki in prijatelji z vsega sveta.  To praznovanje je pomenilo tudi prenovo zgodovinske tovarne v Courmayeurju, kjer je postavljen “Espace Grivel”: razstavni prostor, ki pripoveduje o razvoju alpinizma in zgodbi podjetja.

200. obletnico podjetja so praznovali 5. avgusta 2018 z veliko zabavo, v katero je bila vključena celotna skupnost Courmayeur, zgodovinsko območje tovarne, v kateri so sodelovali sodelavci, novinarji, športniki in prijatelji z vsega sveta . To praznovanje je pomenilo tudi prenovo zgodovinske tovarne v Courmayeurju, kjer je postavljen “Espace Grivel”: razstavni prostor, ki pripoveduje o razvoju alpinizma in zgodbi podjetja.

Danes 202 let kasneje je  Grivel, v še vedno ena velika družina, nadaljuje s svojim ravnotežjem med tradicijo in napredkom, med kovanjem in letalsko tehnologijo, med intuicijo in raziskavami in razvojem.

Preberi manj

Filter

Konec

No more pages to load