Plezalni Pas Joker Edelrid

49.90

Plezalni Pas Joker Edelrid je udoben, preprost in nastavljiv plezalni pas, ki je primeren za uporabo na raznih plezalnih tečajih , za plezanje v telovadnicah ali na prostem. Zaradi svoje vsestranskosti ga številna društva uporabljajo za namene izposoje.

Ni na zalogi

Šifra: 743190012190 Kategorija: Oznaka: Brand:Edelrid
Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Plezalni Pas Joker Edelrid je udoben, preprost in nastavljiv plezalni pas, ki je primeren za uporabo na raznih plezalnih tečajih, za plezanje v telovadnicah ali na prostem. Zaradi svoje vsestranskosti ga številna društva uporabljajo za namene izposoje.

Plezalni Pas Joker Edelrid –  Specifikacije

  • Nastavljivost: Univerzalna velikost
  • Varnost: Oznake zanke za desno/levo nogo in fiksni, elastični trakovi za noge preprečujejo napačno nameščanje pasu
  • Dizajn: Klasičen dizajn iz 45 mm traku
  • Praktičnost: Zaponke Easy Glider za neskončno prilagajanje in olajšanje nameščanja in snemanja pasov
  • Varnost: Šivi na koncih pasu so zasnovani tako, da trakov ni mogoče popolnoma razrahljati ali sneti
  • Robustnost: Robustna zanka za opremo
  • Certifikati: EN 12277 Tip C
  • Velikost pasu: 48 – 112 cm
  • Velikost nožnih zank: Max 75cm
  • Teža: 485g

Kako določiti velikost plezalnega pasu

Plezalni Pas Joker Edelrid - Kako izbrati velikost pasu

Meritev obsega pasu in stegen so dober začetni pokazatelj, katero velikost plezalnega pasu je treba upoštevati na polici prodajalca. Pozor: velikosti se razlikujejo glede na posameznega proizvajalca. Tako kot pri oblekah je poleg dimenzij zelo pomemben tudi kroj pasu.

Popolnoma prilegajoč se plezalni pas je nameščen v pasu tako, da ga ni mogoče potisniti čez boke. Pomembno je, da so zanke za prenos opreme usmerjene proti tlom in da zanka za pas in zanke za noge niso zasukane. Kako pravilno zategniti pas je prikazano na spodnjih slikah.

Večina pasov je zasnovanih tako, da ustrezajo različnim oblikam telesa. Ponujamo veliko naših modelov v različnih oblikah za izboljšano udobje in optimalno porazdelitev obremenitve. Plezalci, katerih pas in boki imajo podoben obseg, se bodo odločili za pasove v obliki črke O.

Za tiste z nekoliko ožjim pasom v primerjavi z boki je “A-shape” prava izbira. Poleg tega imajo ti pasovi nekoliko večje zanke za noge glede na pas in varnostna zanka je daljša.

Za maksimalno udobje pri visenju tako zanke za noge kot pas ne smejo biti pretesni ali preširoki. Zato je pri nakupu pasov brez nastavljivih nožnih zank ključnega pomena, da poskrbite, da se popolnoma prilegajo. Samo s pravilno nastavljenim plezalnim pasom bo vaša oprema za ferate popolna.

Kako izbrati velikost plezalnega pasu

Dokumenti (ANG):

Dodatne informacije

Teža0.485 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Plezalni Pas Joker Edelrid”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…