-20%

Plezalni pas Edelrid Jay

47.9259.90

Plezalni pas Edelrid Jay je popolnoma nastavljiv in vsestranski plezalni pas za plezanje, gorništvo in uporabo na feratah ter zavarovanih planinskih poteh. Nastavljive zanke za noge in enostavna zanka za vpenjanje, omogočajo hitro in enostavno nastavitev pasu na ustrezno velikost.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaka: Brand:Edelrid

Opis

Plezalni pas Edelrid Jay je popolnoma nastavljiv in vsestranski plezalni pas za plezanje, gorništvo in uporabo na feratah ter zavarovanih planinskih poteh. Nastavljive zanke za noge in enostavna zanka za vpenjanje, omogočajo hitro in enostavno nastavitev pasu na ustrezno velikost. Vrhunska kvaliteta in proizvodnja v skladu z direktivo bluesign®.

Plezalni pas Edelrid Jay –  Specifikacije

  • Uporaba: Plezanje, gorništvo, zavarovane plezalne poti, ferate
  • Nastavljivost: Nastavljive zanke za noge omogočajo optimalno prileganje stegnom in različnim tipom telesa.  Zaponke Slide Block za udobno in varno nastavljanje pasu
  • Udobnost: Premična penasta podloga za pas omogoča centriranje in poravnavo zanke za vpenjanje in štirih fiksnih zank. Pritisk se porazdeli na večjo površino in je obremenitev na določene točke minimalen
  • Uporabnost: 4 simetrične, zelo močne zanke za nošenje opreme za plezanje. 2 imata možnost shranjevanja lednih vijakov, ena pa je namenjena nošenju vreče za magnezij
  • Certifikati: EN 12277 Tip C
  • Velikost zank za noge: S: 45 – 55 cm M: 50 – 60 cm L: 55 – 65 cm
  • Velikost pasu: S: 63 – 83 cm M: 70 – 90 cm  L: 78 – 98 cm
  • Teža: S: 368 g M: 395 g  L: 423 g

Kako izbrati velikost plezalnega pasu

Kako izbrati velikost plezalnega pasu

Meritev obsega pasu in stegen so dober začetni pokazatelj, katero velikost plezalnega pasu je treba upoštevati na polici prodajalca. Pozor: velikosti se razlikujejo glede na posameznega proizvajalca. Tako kot pri oblekah je poleg dimenzij zelo pomemben tudi kroj pasu.

Popolnoma prilegajoč se plezalni pas je nameščen v pasu tako, da ga ni mogoče potisniti čez boke. Pomembno je, da so zanke za prenos opreme usmerjene proti tlom in da zanka za pas in zanke za noge niso zasukane. Kako pravilno zategniti pas je prikazano na spodnjih slikah.

Večina pasov je zasnovanih tako, da ustrezajo različnim oblikam telesa. Ponujamo veliko naših modelov v različnih oblikah za izboljšano udobje in optimalno porazdelitev obremenitve. Plezalci, katerih pas in boki imajo podoben obseg, se bodo odločili za pasove v obliki črke O.

Za tiste z nekoliko ožjim pasom v primerjavi z boki je “A-shape” prava izbira. Poleg tega imajo ti pasovi nekoliko večje zanke za noge glede na pas in varnostna zanka je daljša.

Za maksimalno udobje pri visenju tako zanke za noge kot pas ne smejo biti pretesni ali preširoki. Zato je pri nakupu pasov brez nastavljivih nožnih zank ključnega pomena, da poskrbite, da se popolnoma prilegajo. Samo s pravilno nastavljenim plezalnim pasom bo vaša oprema za ferate popolna.

Kako izbrati velikost plezalnega pasu

Dokumenti (ANG):

Dodatne informacije

TežaNi na voljo
Velikost Jay

L 78 – 98 cm, M 70 – 90 cm, S 63 – 83 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Plezalni pas Edelrid Jay”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…