Grigri Varovalo

81.60

Grigri Varovalo je naprava z odmičnim mehanizmom, ki samodejno blokira vrv v primeru padca plezalca. Grigri varovalo je zasnovano za uporabnike, ki plezajo na umetnih stenah v telovadnicah ali pa na zunanjih stenah.

Gre za napravo, ki je samozatezna in nudi pomoč pri varovanju ali spuščanju. Funkcija dodatnega varovanja v primeru, da vrv prehitro zdrsi skozi napravo, če plezalec pade, poskrbi, da se poveča trenje in vrv zaustavi.

Zasnova mehanizma omogoča izjemno enostavno in povsem nadzorovano spuščanje. Grigri Varovalo je kompaktno, enostavno in lahko, lahko ga uporabljate z vsemi enojnimi vrvmi od 8,5 do 11 mm.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Šifra: D014BA Kategorija: Brand:Petzl

Opis

Grigri Varovalo je naprava z odmičnim mehanizmom, ki samodejno blokira vrv v primeru padca plezalca. Grigri varovalo je zasnovano za uporabnike, ki plezajo na umetnih stenah v telovadnicah ali pa na zunanjih stenah. Gre za napravo, ki je samozatezna in nudi pomoč pri varovanju ali spuščanju. Funkcija dodatnega varovanja v primeru, da vrv prehitro zdrsi skozi napravo, če plezalec pade, poskrbi, da se poveča trenje in vrv zaustavi.

Zasnova mehanizma omogoča izjemno enostavno in povsem nadzorovano spuščanje. Grigri Varovalo je kompaktno, enostavno in lahko, lahko ga uporabljate z vsemi enojnimi vrvmi od 8,5 do 11 mm.

Grigri Varovalo Petzl – Specifikacije

  • Zagotavljanje napete vrvi in lovljenje padcev se izvajata s standardnimi tehnikami varovanja, pri čemer oseba, ki varuje padec zaustavi tako, da zategne prosti konec vrvi
  • Lažje varovanje, zahvaljujoč samozateznemu mehanizmu, ki poskrbi, da se vrv samodejno zategne in blokira, če plezalec pade ali počiva
  • Na napravi so vgravirane sheme namestitve vrvi na notranji in zunanji strani varovala
  • Ergonomski ročaj omogoča enostavno odblokiranje vrvi in ​​spuščanje varovanega
  • Enostavno rokovanje in postopno podajanje vrvi zagotavlja gladek in udoben spust
  • Mehanska prednost mehanizma za odmikanje pomaga nadzorovati dovajanje vrvi tudi na vrveh majhnega premera in zahteva manj napora za vrvi velikega premera
  • Enostavna uporaba za varovanje napredujočega plezalca (Lead – plezalec sami skrbi za varovanje – vrv je pod njim) ali pa za varovanje od zgoraj (Top rope – vrv je poteka od varovala GriGri do vrha stene in nazaj do plezalca)

Uporaba: Varovanje, Spuščanje
Združljivost: S premeri vrvi – enojna vrv od 8,5 do 11 mm
Proizvajalec: Petzl
Masa: 175 g
Certifikati: CE EN 15151-1, UIAA
Barva: Siva, Oranžna, Modra
Material: Aluminijaste stranske plošče, odmikač in torna plošča iz nerjavečega jekla, ojačan najlonski ročaj
Garancija: 3 Leta

Grigri vs Grigri+ [Varovalo GriGri in GriGri+ kakšne so razlike]

Čeprav sta na prvi pogled varovali zelo podobni, pa ima varovalo GriGri+ dodatne funkcije, po katerih se loči. Dodana je jeklena ploščica na desni strani, kjer med spuščanjem teče vrv. To zmanjšuje obrabo in podaljša življenjsko dobo varovala Grigri+ v primerjavi s standardnim modelom.

Varovalo GriGri+ ima dodan tudi sistem “anti panik”.  Sistem se sproži v primeru, ko tisti, ki varuje v paniki preveč povleče ročico nazaj. Ko se sproži, se odmikač zaskoči na svoje mesto in ustavi spuščanje varovanega.

Zadnja razlika pa je v tem, da je pri varovalu Grigri+ še majhen vrtljivi gumb. Ta se uporablja za nastavitev velikosti sile ali trenja, potrebnega za vklop odmikača. Obstajata dve nastavitvi: za napredujočega plezalca in za varovanje od zgoraj. Če je nastavljen na način varovanja od zgoraj, odmični mehanizem rabi manj sile, da se zaskoči in zaustavi padajočega plezalca. Nasprotno pa v načinu napredujočega plezalca zahteva več sile, da se zaskoči, kar omogoča lažji tek vrvi skozi napravo.

Dodatne informacije

Teža0.057 kg
Barva

, ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Grigri Varovalo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja