Grigri+ Varovalo

117.20

Grigri+ Varovalo je naprava z odmičnim mehanizmom, ki samodejno blokira vrv v primeru padca plezalca in dodatnim “anti-panik” sistemom, ki ga varovalo GriGri nima. Zasnova varovalnega mehanizma in upravljanje omogoča izjemen nadzor spuščanja. Grigri+ varovalo ima dodatno še izbirni gumb s katerim izbiramo način plezanja.

Gumb ponuja možnost izbire med načinom varovanja napredujočega plezalca (Lead – kjer plezalec sam skrbi za varovanje – vrv je pod njim) ali pa varovanja od zgoraj (Top rope – vrv je poteka od varovala GriGri+ do sidrišča in nazaj do plezalca). Sistem anti panik j eše posebej primeren za začetnike. Sproži se v primeru, ko tisti, ki varuje v paniki preveč povleče ročico nazaj. Ko se sproži, se odmikač zaskoči na svoje mesto in ustavi spuščanje varovanega.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Šifra: D014BA-1 Kategorija: Brand:Petzl

Opis

Grigri+ Varovalo je naprava z odmičnim mehanizmom, ki samodejno blokira vrv v primeru padca plezalca in dodatnim “anti-panik” sistemom, ki ga varovalo GriGri nima. Zasnova varovalnega mehanizma in upravljanje omogoča izjemen nadzor spuščanja. Grigri+ varovalo ima dodatno še izbirni gumb s katerim izbiramo način plezanja.

Gumb ponuja možnost izbire med načinom varovanja napredujočega plezalca (Lead – kjer plezalec sam skrbi za varovanje – vrv je pod njim) ali pa varovanja od zgoraj (Top rope – vrv je poteka od varovala GriGri+ do sidrišča in nazaj do plezalca). Sistem anti panik je še posebej primeren za začetnike. Sproži se v primeru, ko tisti, ki varuje v paniki preveč povleče ročico nazaj. Ko se sproži, se odmikač zaskoči na svoje mesto in ustavi spuščanje varovanega.

Grigri+ Varovalo Petzl – Specifikacije

  • Zagotavljanje napete vrvi in lovljenje padcev se izvajata s standardnimi tehnikami varovanja, pri čemer oseba, ki varuje padec zaustavi tako, da zategne prosti konec vrvi
  • Lažje varovanje, zahvaljujoč samozateznemu mehanizmu, ki poskrbi, da se vrv samodejno zategne in blokira, če plezalec pade ali počiva
  • Na napravi so vgravirane sheme namestitve vrvi na notranji in zunanji strani varovala
  • Ergonomski ročaj omogoča enostavno odblokiranje vrvi in ​​spuščanje varovanega
  • Enostavno rokovanje in postopno podajanje vrvi zagotavlja gladek in udoben spust
  • Mehanska prednost mehanizma za odmikanje pomaga nadzorovati dovajanje vrvi tudi na vrveh majhnega premera in zahteva manj napora za vrvi velikega premera
  • Izbirni gumb, ki ga je mogoče zakleniti, vam omogoča, da izberete način za varovanje napredujočega plezalca (Lead – plezalec sami skrbi za varovanje – vrv je pod njim) ali pa varovanje od zgoraj (Top rope – vrv je poteka od varovala Grigri+ do vrha stene in nazaj do plezalca)
  • Posebej primeren za učenje, za začetnike in za intenzivno uporabo
  • Ročka proti paniki – če uporabnik premočno potegne ročico, se aktivira funkcija panike
  • Zelo vzdržljiv in robusten – primeren za intenzivno uporabo, zahvaljujoč obrabni plošči iz nerjavečega jekla

 

Uporaba: Varovanje, Spuščanje v telovadnicah ali na
Združljivost: S premeri vrvi – enojna vrv od 8,5 do 11 mm
Proizvajalec: Petzl
Masa: 200 g
Certifikati: CE EN 15151-1, UIAA
Barva: Siva, Oranžna, Modra
Material: Aluminijaste stranske plošče, odmikač in torna plošča iz nerjavečega jekla, ojačan najlonski ročaj
Garancija: 3 Leta

Grigri vs Grigri+ [Varovalo GriGri in GriGri+ kakšne so razlike]

Čeprav sta na prvi pogled varovali zelo podobni, pa ima varovalo GriGri+ dodatne funkcije, po katerih se loči. Dodana je jeklena ploščica na desni strani, kjer med spuščanjem teče vrv. To zmanjšuje obrabo in podaljša življenjsko dobo varovala Grigri+ v primerjavi s standardnim modelom.

Varovalo GriGri+ ima dodan tudi sistem “anti panik”.  Sistem se sproži v primeru, ko tisti, ki varuje v paniki preveč povleče ročico nazaj. Ko se sproži, se odmikač zaskoči na svoje mesto in ustavi spuščanje varovanega.

Zadnja razlika pa je v tem, da je pri varovalu Grigri+ še majhen vrtljivi gumb. Ta se uporablja za nastavitev velikosti sile ali trenja, potrebnega za vklop odmikača. Obstajata dve nastavitvi: za napredujočega plezalca in za varovanje od zgoraj. Če je nastavljen na način varovanja od zgoraj, odmični mehanizem rabi manj sile, da se zaskoči in zaustavi padajočega plezalca. Nasprotno pa v načinu napredujočega plezalca zahteva več sile, da se zaskoči, kar omogoča lažji tek vrvi skozi napravo.

Dodatne informacije

Teža0.057 kg
Barva

, ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Grigri+ Varovalo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja