-5%

Grigri+ Varovalo

108.87

Grigri+ Varovalo je naprava z odmičnim mehanizmom, ki samodejno blokira vrv v primeru padca plezalca in dodatnim “anti-panik” sistemom, ki ga varovalo GriGri nima. Zasnova varovalnega mehanizma in upravljanje omogoča izjemen nadzor spuščanja. Grigri+ varovalo ima dodatno še izbirni gumb s katerim izbiramo način plezanja.

Gumb ponuja možnost izbire med načinom varovanja napredujočega plezalca (Lead – kjer plezalec sam skrbi za varovanje – vrv je pod njim) ali pa varovanja od zgoraj (Top rope – vrv je poteka od varovala GriGri+ do sidrišča in nazaj do plezalca). Sistem anti panik j eše posebej primeren za začetnike. Sproži se v primeru, ko tisti, ki varuje v paniki preveč povleče ročico nazaj. Ko se sproži, se odmikač zaskoči na svoje mesto in ustavi spuščanje varovanega.

Počisti
Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Šifra: D014BA-1 Kategorija: Brand:Petzl

Opis

Grigri+ Varovalo je naprava z odmičnim mehanizmom, ki samodejno blokira vrv v primeru padca plezalca in dodatnim “anti-panik” sistemom, ki ga varovalo GriGri nima. Zasnova varovalnega mehanizma in upravljanje omogoča izjemen nadzor spuščanja. Grigri+ varovalo ima dodatno še izbirni gumb s katerim izbiramo način plezanja.

Gumb ponuja možnost izbire med načinom varovanja napredujočega plezalca (Lead – kjer plezalec sam skrbi za varovanje – vrv je pod njim) ali pa varovanja od zgoraj (Top rope – vrv je poteka od varovala GriGri+ do sidrišča in nazaj do plezalca). Sistem anti panik je še posebej primeren za začetnike. Sproži se v primeru, ko tisti, ki varuje v paniki preveč povleče ročico nazaj. Ko se sproži, se odmikač zaskoči na svoje mesto in ustavi spuščanje varovanega.

Grigri+ Varovalo Petzl – Specifikacije

  • Zagotavljanje napete vrvi in lovljenje padcev se izvajata s standardnimi tehnikami varovanja, pri čemer oseba, ki varuje padec zaustavi tako, da zategne prosti konec vrvi
  • Lažje varovanje, zahvaljujoč samozateznemu mehanizmu, ki poskrbi, da se vrv samodejno zategne in blokira, če plezalec pade ali počiva
  • Na napravi so vgravirane sheme namestitve vrvi na notranji in zunanji strani varovala
  • Ergonomski ročaj omogoča enostavno odblokiranje vrvi in ​​spuščanje varovanega
  • Enostavno rokovanje in postopno podajanje vrvi zagotavlja gladek in udoben spust
  • Mehanska prednost mehanizma za odmikanje pomaga nadzorovati dovajanje vrvi tudi na vrveh majhnega premera in zahteva manj napora za vrvi velikega premera
  • Izbirni gumb, ki ga je mogoče zakleniti, vam omogoča, da izberete način za varovanje napredujočega plezalca (Lead – plezalec sami skrbi za varovanje – vrv je pod njim) ali pa varovanje od zgoraj (Top rope – vrv je poteka od varovala Grigri+ do vrha stene in nazaj do plezalca)
  • Posebej primeren za učenje, za začetnike in za intenzivno uporabo
  • Ročka proti paniki – če uporabnik premočno potegne ročico, se aktivira funkcija panike
  • Zelo vzdržljiv in robusten – primeren za intenzivno uporabo, zahvaljujoč obrabni plošči iz nerjavečega jekla

 

Uporaba: Varovanje, Spuščanje v telovadnicah ali na
Združljivost: S premeri vrvi – enojna vrv od 8,5 do 11 mm
Proizvajalec: Petzl
Masa: 200 g
Certifikati: CE EN 15151-1, UIAA
Barva: Siva, Oranžna, Modra
Material: Aluminijaste stranske plošče, odmikač in torna plošča iz nerjavečega jekla, ojačan najlonski ročaj
Garancija: 3 Leta

Grigri vs Grigri+ [Varovalo GriGri in GriGri+ kakšne so razlike]

Čeprav sta na prvi pogled varovali zelo podobni, pa ima varovalo GriGri+ dodatne funkcije, po katerih se loči. Dodana je jeklena ploščica na desni strani, kjer med spuščanjem teče vrv. To zmanjšuje obrabo in podaljša življenjsko dobo varovala Grigri+ v primerjavi s standardnim modelom.

Varovalo GriGri+ ima dodan tudi sistem “anti panik”.  Sistem se sproži v primeru, ko tisti, ki varuje v paniki preveč povleče ročico nazaj. Ko se sproži, se odmikač zaskoči na svoje mesto in ustavi spuščanje varovanega.

Zadnja razlika pa je v tem, da je pri varovalu Grigri+ še majhen vrtljivi gumb. Ta se uporablja za nastavitev velikosti sile ali trenja, potrebnega za vklop odmikača. Obstajata dve nastavitvi: za napredujočega plezalca in za varovanje od zgoraj. Če je nastavljen na način varovanja od zgoraj, odmični mehanizem rabi manj sile, da se zaskoči in zaustavi padajočega plezalca. Nasprotno pa v načinu napredujočega plezalca zahteva več sile, da se zaskoči, kar omogoča lažji tek vrvi skozi napravo.

Dodatne informacije

Teža0.057 kg
Barva

Oranžna, Siva, Vijola

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Grigri+ Varovalo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja