Veriga Lesce je slovensko podjetje, ki je bilo ustanovljeno že leta 1922. Podjetje se je skozi zgodovino širilo in izdelovalo različne produkte.

Prvotno so izdelovali predvsem vijake, odkovke, težke sidrne verige, gozdarske vlečne verige, transportne verige za rudarstvo ter raznovrstne metrske verige od debeline 1 mm do 100 mm.

Proizvodnjo so kasneje razširili tudi na traktorske zaščitne verige ter verige za sneg za avtomobile..

Leta 1992 je bila proizvedena, patentirana in certificirana veriga RIVAL COMPACT, predhodnica današnjih avtomobilskih verig.

Dobra organizacija, usmerjenost v inovacije in izredna kvaliteta izdelkov, je podjetje dvignilo med eno večjih proizvajalcev v Evropi na na Svetu. V najboljših časih je Veriga zaposlovala več kot 1.500 delavcev. Leta 1998 se je podjetje lastniško preoblikovalo in preimenovalo v VERIGA K.F., d.o.o.

Proizvodni program podjetja Veriga Lesce:

  • snežne verige za avtomobile, lahka dostavna vozila, 4 × 4, kamione, traktorje in delovne stroje
  • gozdarske verige za traktorje in delovne stroje za vleko lesa
  • gosenice za gozdarske stroje in pogonske prikolice
  • zaščitne verige za delovne stroje
  • pohodne dereze za čevlje in športni program

Dereze Veriga Lesce

Podjetje je lepa 2005, kot prvo na svetu predstavilo dereze za prosti čas. Program derez sestavlja več različnih modelov, ki imajo tudi različne namene. Cilj pa je seveda zagotoviti čim bolj zanesljiv korak na splozkih površinah, strmih pobočjih, ledu in snegu.

Modeli so bili razviti v sodelovanju s pohodniki in vrhunskimi strokovnjaki.

Ostala športna oprema

Zaradi vse večje razširjenosti in popularnosti pohodništva in trekinga, je podjetje ustanovilo tudi linijo izdelkov za prosti čas.  Oblikovali smo izredno lahke zložljive pohodne palice z mehkim oprijemom in dizajnerski pohodni nahrbtnik za hiter skok v naravo. Širok spekter ponudbe izdelkov modernih oblik in kakovostnih materialov sproti prilagajamo trendom na svetovnem trgu.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.