Spletna stran karabin je stran, kjer bom objavljal zgodbe in zapise iz pohodov v hribe, gore in turnih spustov.

Ideja je zorela dolgo, predolgo časa. V hribe hodim že vsaj 20 let, od tega zadnjih 5 let dokaj aktivno. Za hribe je vedno premalo časa, vendar če te to veseli, se najde čas kljub temu, da je delavnik polno zaseden.

Druga stvar je pisanje vtisov in dogodkov, ki se se nam na teh pohodih pripetijo. Ponavadi zmanjka časa že za urejanje slik in objavo tistih najlepših, kaj šele, da bi po vsakem pohodu nastal kratek blog zapis.

Hodi v planine, dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas. In kmalu bo ta ča

Hodi v planine, dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas. In kmalu bo ta čas!
Zapis legendarnega oskrbnika Franca Ciuhe, ki pove vse – zavetišče pod Špičkom (Vir)

Če gledam nazaj, sem že večkrat obiskal veliko slovenskih hribov in gora, ampak spomini počasi zbledijo. Ko vidim blog zapise nekaterih, ki so se organizirali in si vzeli čas, da so vtise strnili v zapis, sem kar malo zavisten.

Kakorkoli, nikoli ni prepozno in upam, da bom sedaj čim več zgodb objavil in odgovoril na morebitna vaša vprašanja. Če bo čas, bom objavil tudi kakšen zapis o pohodih v preteklih letih.

Poleg blog zapisov, je na spletni strani karabin.si tudi spletna trgovina, kjer vam je na voljo plezalna oprema, pohodniška oprema in oprema za ferate. Ponudba se bo dopolnjevala. Dodati imamo namen še pohodne nogavice, čistila za tekstil in pa opremo za ledno plezanje.